Redactie

Carrefour start met filmdownloads

Winkelketen Carrefour start binnenkort met een betalende downloaddienst voor films en televisieprogramma’s. Videomateriaal zal zowel te huur als te koop zijn. De dienst wordt ook in ons land gelanceerd.

Het was Christophe Geoffroy, international hoofd van de nonfoodafdeling van Carrefour, die het nieuws vrijdag aankondigde. Buiten België doen Spanje, Italië en Frankrijk mee met het online aanbod van het bedrijf. Het lijkt echter nog wel een tijdje te duren voor de webwinkel er komt. Zo zijn er nog geen prijzen bekend, behalve dat deze zullen verschillen van land tot land.

Om met het illegale aanbod op internet te kunnen concurreren belooft het bedrijf een optimale downloadsnelheid. De grote vraag is of de dienst kan doorbreken in een land als België. In tegenstelling tot in andere landen is het doorsnee internetabonnement hier immers beperkt tot 12 gigabyte per maand. Wie een paar films per maand bekijkt, gaat hier al snel overheen. Bovendien zijn het uitgerekend de aanbieders van deze abonnementen (Telenet en Belgacom) die zelf video op aanvraag leveren via digitale televisie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.