Redactie

Update PSP biedt directe toegang tot gamewinkel Sony

Een nog te verschijnen update van de PSP-firmware geeft eigenaren van de draagbare Sony-console directe toegang tot de Playstation Store. Het bedrijf brengt ook een nieuwe uitvoering op de Japanse markt, met een betere lcd-display en ingebouwde microfoon.

Door de nieuwe firmware-update zijn gamers niet meer afhankelijk van pc of Playstation 3 om nieuwe speldemo’s en games te kunnen downloaden. Sony belooft daarnaast dat het een beperkt aantal PSP-speltitels geschikt maakt voor online samenspel.

Deelnemers kunnen daardoor online gamen en chatten, terwijl multiplayer nu alleen mogelijk is als een andere PSP-gamer met een ingeschakelde WiFi-verbinding nabij is of wanneer ze hun console met een kabel aan PS3 of pc koppelen.

Voor het online spelen blijft wel een Playstation 3 nodig; de console dient als tussenpersoon om de draagbare consoles contact met elkaar te laten maken.

Nieuwe PSP
Sony kondigde dinsdag in Japan een nieuwe versie van de PSP aan. Die moet het electronicabedrijf een betere positie geven ten opzichte van de Nintendo DS. Volgens Financial Times verkocht het bedrijf in april en juni wereldwijd 3,7 miljoen Playstation Portables, terwijl Nintendo in dezelfde periode 6,94 miljoen exemplaren van zijn draagbare console verkocht.

De PSP-3000, die in zwart, wit en zilver wordt geleverd, beschikt over een lcd-scherm dat beter reageert op weerspiegeling en een hoger beeldcontrast heeft. De console heeft daarnaast een ingebouwde microfoon voor Skype-gesprekken.

Sony heeft de lancering van de PSP-3000 voor half oktober op het programma staan. Het is nog niet bekend of de nieuwe online functies, die in eerste instantie in Japan beschikbaar komen, ook buiten dit land worden geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.