EISARedactie

EISA HT Audio Awards 2022-2023

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2022-2023
Anthem AVM 90

Bij dit vlaggenschip onder de surroundprocessors combineert Anthem de nieuwste connectiviteit en steengoede kalibratie met uitgesproken, immersieve en evenwichtige prestaties. Dankzij een 19-kanaals output – incluis vier onafhankelijke LFE-uitgangen – via gebalanceerde XLR’s die passen met de MCA-eindtrappen van het merk, is de AVM 90 geschikt voor toegewijde thuisbioscopen met zeer uitgebreide speakeropstellingen. Het is bovendien klaar voor de modernste bronnen, dankzij HDMI 2.1-ingangen én -uitgangen die 4K/120 Hz video en dynamisch HDR ondersteunen. Gebruik Anthems ARC Genesis kamercorrectieplatform om je systeem te finetunen – en sta klaar om overweldigd te worden door een weergave met geweldig detail, accurate plaatsing van geluidseffecten en perfecte basintegratie.

EISA HIGH-END SOUNDBAR 2022-2023
Devialet Dione

Met zijn soundbardebuut demonstreert Devialet authentieke, hoogwaardige surroundprestaties via een stijlvolle behuizing die heel wat innovatie herbergt. De belangrijkste hierbij zijn de eigen ADH-versterking en actieve speakermatching processing (SAM), die zowel tastbare power als uitstekende controle over de acht onafhankelijke baseenheden van de Dione bieden. Voeg daarbij de full-range drivers die zijdelings en naar boven gericht zijn om Dolby Atmos-weergave mogelijk te maken, plus het unieke Orb-centerkanaal. Dat laatste kun je roteren voor accurate prestaties, ook als de soundbar aan de muur hangt. In gebruik verbluft de Dione met zijn volwassen laag en slam, zijn meeslepende ambiance en zachte detailweergave. De Dione horen is een willen.

EISA AV RECEIVER 2022-2023
Denon AVR-X1700H

De Denon AVR-X1700H mag een instap-AV-receiver met zeven kanalen en Dolby Atmos/DTS:X-decoding zijn, het verdient best-in-class-status dankzij zijn toekomstgerichte connectiviteit, gebruiksvriendelijkheid en – uiteraard – audioprestaties. Deze betaalbare receiver pakt multikanaalmixes met plezier aan, en klinkt krachtig en dynamisch. Zijn trio van HDMI 2.1-inputs ondersteunen geavanceerde videoformaten van next-gen consoles, waardoor het een nuttige toevoeging is in een gamingopstelling. Voeg er HEOS multiroom, Bluetooth- en netwerkstreaming (incluis hi-resaudio) en compatibiliteit met stemassistenten bij, en de AVR-X1700H wordt hét voorbeeld van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

EISA COMPACT SOUNDBAR 2022-2023
Polk Audio MagniFi Mini AX

Het doel van een compacte soundbar is een luisterervaring creëren die veel groter is dan je zou verwachten. En dat is een trucje dat de Polk MagniFi Mini AX moeiteloos uitvoert. Zijn makkelijk te plaatsen behuizing van 30 cm breed en discrete subwoofer produceert een gedetailleerde, full-range geluidsveld. Dit dankzij Polks eigen Stereo Dimensional Array (SDA)-processing. Op vlak van gebruik en connectiviteit is het ook een hoogvlieger. De soundbar heeft ingangen die gaan van HDMI eARC tot WiFi en Bluetooth, en je kunt het geluid aanpassen, onder meer met een mode om dialogen helderder weer te geven via het toegewijde centerkanaal. Als er weinig plaats in de woonkamer, hoort de MagniFi Mini AX hoog op je verlanglijst te staan.

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2022-2023
Trinnov Amplitude16

Naarmate audioformaten voor films meer luidsprekers vereisen, hebben systeembouwers nood aan meer versterking. Trinnovs Amplitude 16 beantwoordt die nood, door 16 kanalen (200 Watt bij 8 Ohm speakers) in een metalen chassis op rackformaat te proppen die netjes past bij de Altitude 16-multikanaalsprocessor. De twee achtkanaalsmodules, ontwikkeld in samenwerking met klasse D-specialist ICEPower en gevoed door onafhankelijke voedingen, leveren verbluffend dynamische prestaties. In de praktijk huwt the Amplitude16 gecontroleerde, diepe bassen met moeiteloze snelheid en tonale puurheid. Het is een high-end krachtcentrale dat het beste haalt uit elk luidsprekersysteem – een geweldige toevoegingen aan het Trinnov-aanbod.

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2022-2023
Perlisten D215s

De krachtig uitziende Perlisten D215 is een vlaggenschip onder de subwoofers, ontworpen om referentieprestaties te leveren in grote ruimtes – en het is THX Dominus-gecertificeerd. Dankzij twee custom 15-inch basdrivers in een force-cancelling-configuratie en aangestuurd door een versterker van 3.000 Watt, mag het niet verbazen dat deze sub diep duikt en keihard slamt. Wat misschien nog opmerkelijker is, is de controle en nauwkeurigheid die het brengt bij soundmixes van films én bij muziek. En dat bewijst de kwaliteit van het designwerk van de behuizing en de geavanceerde DSP. Nog redenen om deze premium basmaker geweldig te vinden? Wat dacht je van parametrische EQ en bediening via een app, uitgebreide connectiviteit en een slim touchscreen in kleur.

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023
TCL C935U
Net als je denkt “Dit kan niet beter”, ontdek je dat deze getalenteerde soundbar nog meer in petto heeft. De C935U huwt een draadloze subwoofer met een soundbar uitgerust met eigen hoogtekanalen voor Dolby Atmos én DTS:X. Er is ook TCL’s Ray-Danz akoestische lenstechnologie, waardoor het uitstekend presteert met film- en tv-soundmixes. Bassen hebben echt gewicht, dialoog klinkt vol en geluidsefffecten hebben voelbare impact. Qua connectiviteit scoort de TCL ook uitstekend, met HDMI eARC en inputs voor extra bronnen, en ondersteuning voor Dolby Atmos. Andere talenten? AirPlay, Chromecast en de DTS Play-Fi-app, autokalibratie via een app, en nuttige EQ-aanpassingen en geluidspresets. Zelfs de remote met z’n LCD-display voelt innovatief aan.

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2022-2023
Loewe klang system

Aan de top van Loewe’s aanbod van geconnecteerde audioproducten vind je de klang bar5 mr en sub5, een premium soundbar met Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning bedoeld om te huwen met een tv van 55-inch of meer. Een mix van drivers biedt native én opgewaardeerde 5.1.2-geluid, en het geluidsveld kan worden uitgebreid met alle Loewe klang mr multiroom/streaming-speakers om een echte 7.1.2-ervaring te verkrijgen. Bouwkwaliteit en design horen in de topklasse thuis en de geluidsprestaties zijn weelderig, meeslepend en uitzonderlijk gedetailleerd. Loewe pakt het ook slim aan als het gaat om WiFi-streaming. Opties omvatten DTS Play-Fi, Apple AirPlay en Google Home, waardoor het makkelijk wordt om muziek af te spelen.

EISA INTEGRATED SOUNDBAR 2022-2023
Philips Fidelio FB1

Het kroonjuweel in Philips Fidelio-lijn is de FB1, een functierijke soundbar dat vanuit één apparaat fantastische prestaties opdient. De basprestaties in het bijzonder maken indruk, dankzij de dubbele ingebouwde subwoofer die de power, het balans en de diepgang leveren die je normaal van een externe sub verwacht. De aparte driverarrays voor de LCR-kanalen verschaffen uitstekende dialoog- en effectenweergave. 3D-audio (of het nu gaat om Dolby Atmos, DTS:X of virtueel) is er via de naar boven gerichte speakers die op slimme wijze verlicht zijn. Samenvattend heeft de weergave van de FB1 een vloeiende en uitgesproken karakter die echt indruk maakt. En dit geldt evenzeer voor de muziekweergave, waardoor deze soundbar geschikt is voor elk scenario.

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2022-2023
Hisense U5120GW

Speel een Dolby Atmos- of DTS:X-mix af via de Hisense U5120GW af en zijn talenten worden meteen duidelijk. Met dank aan een 5.1.2-configuratie, waaronder een tweeweg-array voor links, center en rechts, plus een potente draadloze subwoofer met 8-inch driver. Het kan makkelijk de dynamiek, het gewicht en het omhullende karakter van een filmsoundtrack overbrengen. De U5120GW creëert een grootschalige weergave die je niet zo verwachten als je de compacte hardware ziet. De cinematische prestaties kunnen via luistermodi en EQ-aanpassingen getuned worden, en er zijn veel aansluitingen, waaronder HDR-klare HDMI-inputs voor spelers en consoles, eARC voor de tv-verbinding en Bluetooth om muziek te streamen.

**Samen met expertgroup HOME THEATRE VIDEO**

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S
Of je nu de Neo S als 4K-bron of als mediaspeler en hoofdtelefoonversterker gebruikt, z’n succes komt van de optimalisatie van elk onderdeel en de aandacht voor detail. Het voelt meer high-end hifi aan dan een gewone mediaspeler, dankzij de aluminium behuizing met een OLED-scherm en de vele aansluitingen. Daaronder digitale inputs, ongebalanceerde én gebalanceerde audio-uitgangen en dubbele hoofdtelefoonaansluitingen, incluis een 4,4-mm gebalanceerde. Via het netwerk is de NEO S in staat om bestanden aan zijn app-bediende bibliotheek toe te voegen, kan het via HDMI 4K HDR-materiaal afspelen op tv, incluis ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision. Muziek afspelen kan met bestanden tot 768 kHz / 32-bit PCM en DSD512, plus via Bluetooth met LDAC- en aptX-ondersteuning. De NEO S is een echte allrounder als het op media afspelen aankomt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.