Redactie

Veroordeelde vindt boete voor downloaden onmogelijk

Jammie Thomas noemt haar boete van 222.000 dollar onredelijk en onmogelijk. De Amerikaanse vrouw werd vorige week veroordeeld voor het illegaal downloaden en verspreiden van 24 muzieknummers. In tegenstelling tot eerder aangeklaagde downloaders, ging Thomas niet in op de minnelijke schikking en besloot ze de rechtszaak aan te gaan. Maar die heeft ze verloren.

“In onze grondwet staat dat er geen onmogelijke boetes mogen zijn”, zegt Thomas tegen CNet. “Maar ik word duizend keer meer beboet dan de waarde van de nummers.” Thomas blijft overigens ontkennen dat ze de nummers zelf heeft afgehaald. Ik werd in een positie gedwongen waarin ik moeilijk iets kon bewijzen. Hoe toon je zonder middelen aan dat je computer of IP-adres is misbruikt?”

Thomas is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Op haar MySpace-blog kondigde ze aan dat ze financiële hulp voorlopig weigert. “Ik heb enkel hulp gevraagd aan advocaten die mij pro Deo willen helpen, maar verder voelt het gewoon fout aan om mensen aan te sporen om mij geld te geven.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.