Redactie

Videodienst voor PlayStation 3 op stapel

Sony gaat downloadbare films en tv-reeksen via de PlayStation 3 slijten. De nieuwe videodienst zou in de zomer klaar zijn. Dat heeft althans de krant LA Times opgevangen bij betrokken Hollywood-studio’s.

Het nieuws overstijgt het niveau van een gerucht door een bericht op een officiële PlayStation-blog. Daarin zegt Sony Computer Entertainment-marketingdirecteur Peter Dille dat 2008 "het jaar van de PS3" wordt, onder andere dankzij de lancering van "downloaddiensten voor digitale media".

Dille zegt expliciet dat hij de geruchten uit de LA Times niet kan bevestigen. Tegelijkertijd geeft de PlayStation-topman wel toe dat er een videodienst voor de PS3 komt. Deze zou zich aanbieden in een vorm "die zich onderscheidt van andere diensten die u heeft gezien of gebruikt".

De komst van een videodienst voor de PS3 is logisch. Microsoft heeft al jaren via de Xbox Live-dienst een sterk aanbod HD-content. Maar daar geldt dat alleen Amerikaanse gamers toegang hebben tot topreeksen als Lost en Desperate Housewives en kaskrakers uit de bioscoop. Opmerkelijk is wel dat veel content meteen beschikbaar is in high definition.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.