Redactie

28 Weeks Later

Toen Danny Boyle in 2002 de zombiefilm opnieuw uitvond met het huiveringwekkende 28 Days Later en daar nog commercieel wereldsucces mee oogstte ook, kon een vervolg niet uitblijven. Deze 28 Weeks Later beschikte over een groter budget, en haalde ook een paar relatieve sterren op de affiche: Robert Carlyle, Idris Elba (Stringer Bell uit The Wire) en Jeremy Renner (pas bekend geraakt met The Bourne Legacy).

Die extra centen gingen vooral naar een grotere decoropzet, dikkere gore en straffere actiescènes: zie bijvoorbeeld hoe de Amerikaanse legerhelikopter hele horden zombies aan stukken rijt met zijn rotor. Lachen!

Deze sequel gaat over de herpopulatie van Groot-Brittannië, dat helemaal is uitgestorven na de virusuitbraak uit de eerste film, geassisteerd door het Amerikaanse leger. Maar tijdens die operatie gebeurt er iets waar ze nog niet aan hadden gedacht: sommige mensen kunnen drager zijn van het virus zonder er de symptomen van te vertonen. En jazeker: de ellende begint gewoon opnieuw.

Dinsdag 3 juli op 2BE om 23u10

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.