Beeld

3D in 4K op een 110-inch televisie

Het Chinese TCL, in de Verenigde Staten bekend onder de naam RCA, komt met de eerste 3D LCD-televisie met een 4K-resolutie en een diagonaal van zomaar even 110 inch. Dat meldt AVblog.

Na Japan en Korea kan China zichzelf ook rekenen bij het selecte groepje landen met een eigen high-end displaytechnologie. Het scherm, dat ontwikkeld is door dochteronderneming China Star, is momenteel ’s werelds grootste 4K LCD-televisie met actieve 3D. Met een schermgrootte van 110-inch (280 cm) en een resolutie die viermaal hoger ligt dan bij een Full HD-televisie is het scherm niet bepaald compact te noemen.

Naast de indrukwekkende specificaties zitten er nog enkele nieuwe functies op het toestel waar we heel nieuwsgierig van worden. Zo heeft het scherm multitouch-ondersteuning, een intelligente en dynamische achtergrondverlichting en een helderheid van 800 nit.

Wanneer je nog eens in China komt kan je de eerste twee modellen gaan bezichtigen in de ‘Great Hall of China’. Of de toestellen daadwerkelijk in de (extra grote) winkelrekken komen te liggen – laat staan een eventuele richtprijs – is vooralsnog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.