Redactie

Daybreakers

Alsof we nog niet genoeg vampieren hadden gezien. Maar degene die in Daybreakers opduiken zijn er – in tegenstelling tot die watjes uit de Twilight-reeks – van het soort die effectief bijten. Dat is echter nog niet de hoofdpremisse van deze film: die ligt in het feit dat de vampieren in de meerderheid zijn, en de mens een – uiteraard vluchtend – curiosum.

Hoe kwam dat zo? Door een vreemde ziekte, die het grootste deel van de wereldpopulatie veranderde in vampieren. Dat veroorzaakte uiteraard een hele ommezwaai in de manier waarop een doorsnee mens door zijn dag gaat, want het hele leven – met onder meer ondergrondse steden – werd geheroriënteerd om ’s nachts te worden beleefd, niet overdag.

In het midden van dit alles zit vampierwetenschapper Edward (Ethan Hawke), wiens job het is om synthetisch bloed uit te vinden om de populatie van deze nieuwe wereld te behoeden voor de hongersnood, maar in plaats daarvan op zoek gaat naar een medicijn tegen de vampierenziekte. Hij komt daarvoor in contact met ene Elvis (Willem Dafoe), de leider van het allerlaatste troepje ‘gewone’ mensen.

Daybreakers voltrekt zich als een doodgewone horrorfilm, met hoofden die in het rond vliegen alsof het champagnekurken waren, maar parkeert daar wel een intrigerende plot in.

Donderdag 26 april op 2BE om 20u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.