Beeld

Google TV krijgt Siri-achtige besturing


In een patentaanvraag beschrijft Google een spraaktoepassing à la Siri van Apple, maar dan voor Android-apparaten. Het doel? Google TV te bedienen!

Google diende de aanvraag in bij het Amerikaanse bureau voor patenten en merkrechten. Al dan niet toevallig zes dagen voordat Apple de iPhone 4S met Siri en iCloud lanceerde. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwssite PatentlyApple. De patentaanvraag is echter nog niet goedgekeurd.

Zappen met je smartphone
Het document beschrijft een systeem waarbij de microfoon van een Android-tablet of -smartphone als input wordt gebruikt om zowel lokale als televisiecontent te doorzoeken. De spraakcommando’s worden daarbij net als bij Siri naar een server geüpload, waar ze in tekst worden omgezet.

Het vertaalde commando zou dan direct naar een televisie, Blu-ray-speler of settopbox met Google TV en een internetverbinding verstuurd kunnen worden. Een andere mogelijkheid die Google beschrijft, is dat je televisie zich automatisch inschakelt en op je favoriete kanaal afstemt als je met je tablet of smartphone in de buurt komt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.