Beeld

Ikea-tv krijgt prijskaartje

De Uppleva-tv van Ikea zal in verschillende schermgroottes beschikbaar zijn en zal (omgerekend) vanaf 750 euro kosten. Voor die prijs krijg je ook een ingebouwde Blu-rayspeler en een draadloze subwoofer, ontdekte Gigaom.com.

Uppleva wordt in juni officieel gelanceerd, maar zal niet meteen bij ons beschikbaar zijn. Eerst komen Frankrijk en Duitsland aan bod, andere Europese landen volgen later in het jaar. Hoe de situatie in de Benelux juist zit, is onduidelijk. De lokale persdienst van Ikea reageert vooralsnog niet op verzoeken voor meer informatienu Ikea stelt nu dat de Uppleva pas in april 2013 België zal bereiken.

Uit het Gigaom-bericht blijkt dat de Ikea-televisie gebouwd wordt door TLC, een grote Chinese fabrikant. Het toestel zal beschikbaar zijn in schermgroottes van 24 tot 46 inches. Die kleinere formaten passen goed bij het profiel van Ikea, dat met zijn meubels vaak mikt op jonge gezinnen en starters die hun eerste appartementje inrichten.

De Uppleva-tv zou internetfuncties bezitten en apps voor onder meer Dailymotion, Vimeo en YouTube. Daarnaast komt er ook een video-ondemanddienst en is wellicht de Opera for TV-browser present.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.