Beeld

Ikea verkoopt meubels met geïntegreerde TV

De Zweedse meubelreus Ikea waagt zich op de markt voor home-entertainment. Vanaf juni verkoopt het meubels met ingebouwde led-televisies en luidsprekers.

 

 

Ikea lanceert zijn nieuwe Uppleva-lijn (uppleva is Zweeds voor ervaren, beleven) in juni in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn. Dit najaar volgen alle Ikea-vestigingen van Zweden, Noorwegen, Denemarken, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en Polen? en tegen de lente van 2013 mikt de meubelgigant op wereldwijde beschikbaarheid.

Smart TV's met internet
Er komen minstens drie Uppleva-meubels op de markt in verschillende kleuren. De schermdiagonalen van de ingebouwde led-televisies zijn nog niet bekend. Wel wordt in het persbericht vermeld dat de tv-toestellen met een diagonaal vanaf 24-inch een internetverbinding krijgen.
 

 

Het meubel bevat ook een 2.1-geluidssysteem met draadloze subwoofer, een Blu-ray-speler, een radiotuner en aansluitmogelijkheden voor een mp3-speler. De kabels zijn netjes weggewerkt en alle apparaten kunnen bediend worden met één enkele afstandsbediening.

5 jaar garantie
Uit bovenstaand aankondigingsfilmpje blijkt dat de Uppleva-televisiemeubels de Full HD-resolutie ondersteunen en videobestanden in DivX HD-formaat kunnen afspelen. Ook zijn er twee USB- en vier HDMI-poorten te zien. De televisies zijn afkomstig van de Chinese multinational TCL Multimedia.

Ikea biedt 5 jaar garantie op zijn multimediasystemen. De prijs voor het instapmodel zou ongeveer 750 euro bedragen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.