Beeld

Iomega komt met Apple TV concurrent

Iomega belooft met de Iomega TV je televisie om te toveren in een volwaardig mediacenter. Een film kijken vanop het netwerk of je Facebook-status updaten vanuit je zetel: de Iomega TV kan het en meer.


 

Om content vanop het internet naar je televisie te brengen gebruikt Iomega de software van Boxee, die we onder meer kennen van de Boxee Box. Hierdoor kunnen we er wel vanuit gaan dat het online-luik van de Iomega TV wel snor zit.

Je hebt met de Iomega TV meteen toegang tot diensten zoals YouTube, Facebook, Twitter, Openfilm en AOL HD. Daarnaast is er ook een volwaardige webbrowser ingebouwd waarmee je het internet kan afschuimen.

Naast onlinecontent kan je ook gedeelde filmpjes, foto’s en muziek afspelen vanop je thuisnetwerk. Zo hoef je dus niet de ene keer de camera en de andere de laptop aan je televisie te hangen, maar kan je gewoon alle media delen in het netwerk en ze rechtstreeks bekijken op je televisie.

De Iomega TV komt in drie versies: twee met een ingebouwde harde schijf van 1 of 2 TB en een versie zonder harde schijf. Op de twee toestellen met harde schijf kan je alle media rechtstreeks op de Iomega TV plaatsen en meteen bekijken.

Bij elk toestel wordt een volwaardige QWERTY-afstandsbediening bijgeleverd zodat een zoekopdracht ingeven in Google of het opstellen van een Tweet kinderspel wordt.

Alle versies van de Iomega TV zijn onmiddellijk beschikbaar. De versie zonder harde schijf kost 249,90 euro, de 1TB-versie 359,90 euro en voor de 2TB-versie ben je 399,90 euro kwijt.

In de volgende editie van FWD-magazine zetten we deze Iomega TV overigens al op de testbank.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.