Beeld

Nieuwe LG-televisies luisteren als je spreekt


Smart TV biedt heel wat mogelijkheden, maar de gebruiksinterface is voor verbetering vatbaar. LG toont op CES allerlei nieuwe concepten om dat op te lossen.

We stoppen steeds meer functies in onze televisies. Een concept zoals Smart TV mag dan wel heel wat mogelijkheden bieden, de bediening van al die 'Smart Functies' is niet altijd even evident met een traditionele remote. LG had vorig jaar daarom al een bewegingsgevoelige 'Magic Remote' in z'n aanbod opgenomen, waarmee je zaken op het scherm aanwijst. Die krijgt dit jaar een flinke upgrade.

Dankzij een 'Wheel' kan je snel scrollen, en met 'Gestures' geef je commando's via bepaalde bewegingen. Helemaal leuk wordt het met spraakherkenning, zodat je commando's zoals zoektermen gewoon kan inspreken.

Tot slot toonde LG ook een Kinect-achtige camera die een '3D-gesture'-interface mogelijk maakt. Die leest niet alleen gebaren maar zelfs je volledig lichaam om de televisie te besturen. Veel details hebben we nog niet, maar het concept – een Kinect-achtige interface die niet alleen bruikbaar zou zijn voor basis tv-functies maar ook in allerlei apps – prikkelt onze interesse alvast.
 


Aangepaste interface
De interface van de LG's Smart TV is licht aangepast en biedt nu meer dan 1.200 apps aan. Op de persconferentie op CES verwees de fabrikant wel naar de samenwerking met Philips (zoals eerder al aangekondigd op IFA) voor apps, maar het is nog niet helemaal duidelijk of dit platform nu al het vorige NetCast-platform vervangt.

Een browser met HTML5 en Flash-support zorgt voor een volledige internetervaring. LG biedt net als Samsung en Sony nu ook een '3D World'-app aan waarmee je toegang krijgt tot een resem 3D-content.

Smart Share Plus moet het makkelijker maken om content van ander devices naar tv te brengen, en met Screen Share kan je televisiebeelden via Wi-Fi delen met andere apparaten. Ook aan connectiviteit is gedacht: LG introduceert ingebouwde Intel WiDi-technologie (Wireless Display techologie) waarmee je een laptop draadloos aan de televisie koppelt. Helaas moet je dan wel over een laptop met ingebouwde WiDi beschikken, uiteraard alleen te vinden op de nieuwere modellen.

,

Google TV
LG zet naast zijn eigen platform nu ook een aantal modellen met het Google TV 2.0-platform in de markt. Gecombineerd met de Magic Qwerty Remote van LG, kan je de apps besturen met een bewegingsgevoelige remote en beschik je over een fysiek toetsenbord. Dat zal de ervaring al sterk verbeteren.

Meer over Google TV lees je in een van onze latere stukken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.