Beeld

Optoma met ‘high brightness’ Full HD-projector


Optoma kondigt de HD23 aan, een projector die zelfs in een relatief lichte omgeving tot zijn recht belooft te komen. Dat dankt hij aan een hogere lichtopbrengst tegenover zijn voorganger, de populaire HD20. Ook het maximale beeldformaat wordt groter.


Films bekijken met een projector blijft een aparte ervaring, maar niet iedereen ziet het zitten om de kijkruimte stikdonker te maken voor een avondje filmplezier. Met de nieuwe HD23 claimt Optoma daar een passend antwoord op te hebben.

Dankzij de verbeterde lichtopbrengst – 2.500 ANSI lumen, volgens de fabrikant – zou de HD23 immers voldoende licht produceren om ook in een relatief lichte omgeving mooie resulaten neer te zetten, terwijl ook de contrastverhouding er op vooruit gaat (500:1 ANSI contrast en 5.000:1 Peak-contrast).

Daarnaast maakt dit nieuwe Full HD-model ook gebruik van de BrilliantColor-technologie van Texas Instruments, die de drie basiskleuren (rood, groen en blauw) aanvult met drie andere primaire kleuren (cyaan, magenta en geel). Hierdoor wordt de helderheid van kleuren naar eigen zeggen met vijftig procent verhoogd.

 

XXL-beeldformaat
Bovendien kan dit model ook grotere schermen vullen dan zijn voorganger. Volgens de fabrikant kan de projector zelfs beeldformaten van bijna vijf meter weergeven, volgens de SMPTE-normen. Dat maakt de HD23 ook geschikt voor gebruik in kleine auditoria of bij evenementen met een groot publiek.

Dankzij de verschillende analoge en digitale ingangen (waaronder 2x HDMI 1.3 met Deep Colour) kunnen de meeste digitale entertainmentapparaten gemakkelijk op de projector worden aangesloten. Op die manier kan men snel op het grote scherm aan de slag met een Blu-ray-speler of een gameconsole.

De HD23 is vanaf nu beschikbaar voor de prijs van 849 euro. Iets budgetvriendelijker is de kleinere HD230X, die goed is voor een lichtopbrengst van 2.300 ANSI lumen en een Peak-contrast van 4.000:1. De HD230X is verkrijgbaar voor 749 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.