Beeld

Samsung lanceert top-tv van 75 inch

Een schermdiagonaal van 189 cm is behoorlijk imponerend, maar als je dat ook nog eens combineert met het erg dunne design van Samsung krijg je echt wel een spectaculaire tv. De Koreaanse fabrikant claimt een design dat 56 procent dunner is dan bestaande producten – en als we de Engadget foto-reeks van een event in London bekijken dan zijn we geneigd dat te geloven.

Op designvlak valt de bezel op. Die is nog slechts 7,9 mm breed en kreeg om het topmodel een echt luxeaccent te geven een 'Rose Gold' kleurtje. De ES9000 zal verder voorzien zijn van alle snufjes die je terugvindt in de ES8000 reeksspraakherkenning, gebaarherkenning, verschillende remotes, en uiteraard het volledige Smart TV-platform.

De ingebouwde camera kan verborgen worden achter/in het frame. Dat in tegenstelling tot de ES8000-reeks waar de camera deel uitmaakte van het frame.

Voor wie de 55 inch van de ES8000 dus nog te klein is levert deze nieuwe topper 85 procent meer beeldoppervlak – maar goedkoop zal het toestel niet zijn. In Korea werd de ES9000 gelanceerd voor een prijs van ongeveer 13.600 euro. In Europa zal het toestel waarschijnlijk in het laatste kwartaal beschikbaar zijn.

De aandachtige lezer heeft waarschijnlijk gemerkt dat de ES9000 de tentatieve benaming van Samsung's nieuwe OLED-televisie was. Voor de duidelijkheid, deze 75 inch versie is een 'gewone' edge-led lcd tv. De OLED-tv, waarover Samsung absoluut niets lost, krijgt vermoedelijk een andere naam.

Op de IFA in Berlijn komen we ongetwijfeld meer te weten over beide toestellen. De FWD-redactie zal daar uiteraard aanwezig zijn om live verslag uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.