Beeld

Tv-kijken onder de douche met Aquavision


Aquavision, de grondlegger op het vlak van waterdichte televisietoestellen, breidt zijn gamma verder uit met een nieuwe reeks. De tv's zonder waterfobie worden daarbij in een nieuw jasje gestopt.


Als specialist in waterdichte televisietoestellen, bracht de Britse producent in het verleden al verschillende modellen op de markt die specifiek bedoeld waren voor gebruik in de badkamer. De toestellen zijn echter ook gemaakt om in te bouwen in een muur, waardoor ze eveneens prima te integreren zijn in de huis- of slaapkamer.

Op de ISE-beurs in Amsterdam stelde Aquavision de nieuwe (high-end) Series 4-reeks voor. Deze nieuwe reeks zal beschikbaar zijn in vier formaten, die schommelen tussen 19 en 40 inch (48 tot 102 centimeter). De drie grootste modellen zullen beschikken over een Full HD 1.080p-beeldresolutie. Voor wie de standaardmaten niet volstaan, is er – weliswaar op aanvraag – een extra groot model van 65 inch (165 centimeter) verkrijgbaar.

Verwarmde beeldschermen
Net als bij de vorige modellen werkt Aquavision bij deze nieuwe reeks met verwarmde beeldschermen, om aandamping te voorkomen. Ook de nieuwe modellen kunnen opnieuw moeiteloos geïntegreerd worden in de meeste domoticasystemen, dankzij de RS232-ingang en IR-codes. Ze beschikken daarnaast over een SCART-ingang en twee HDMI-ingangen.

Alle modellen komen standaard met een waterdichte afstandsbediening en zijn verkrijgbaar in een witte of zwarte uitvoering. Je kan echter ook kiezen voor de speciale MirrorVision-afwerking. Hierdoor verandert het uitgeschakelde toestel in een spiegel, altijd handig in een badkamer. Een druk op de knop brengt de televisie weer tevoorschijn.

Zonder frame
Naast deze nieuwe reeks, komt Aquavision in de loop van 2012 ook met een Frameless-serie op de markt. Zoals de naam al suggereert, hebben deze tv-toestellen geen frame rond het beeldscherm. Binnen deze reeks zal er een 19- en een 26 inch model op de markt gebracht worden.

Exacte prijzen en releasedata van de nieuwe modellen werden nog niet vrijgegeven. Kijk voor meer info ook even op de website van Aquavision.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.