Redactie

Apple-update blokkeert gehackte iPhones

Verschillende sites melden dat een software-update een gehackte iPhone verandert in een waardeloos stuk plastic. Blijkbaar voert Apple zijn belofte uit om op te treden tegen iPhone-gebruikers die hun toestel loskoppelen van het netwerk van operator AT&T. Op het internet is er veel te doen geweest over (al dan niet gratis) oplossingen om iPhones te ontsluiten.

Onder meer op Macworld.com en Gizmodo.com wordt melding gemaakt van geblokkeerde iPhones die stoppen met werken na het aanbrengen van de update 1.1.1. De iPhone levert in sommige gevallen een foutmelding over een ongeldige simkaart. Gebruikers kunnen het foutscherm niet verlaten of de software terugdraaien. Schijnbaar lost een nieuwe simkaart het probleem niet op, wat zou betekenen dat de gehackte iPhones waardeloos worden.

Ook iPhone-eigenaren die een hack doorvoeren door applicaties van derden op hun gsm te installeren, melden problemen. Zij zeggen dat de installatiesloten terug op hun plaats zijn gezet en dat veel van officieuze applicaties verwijderd zijn van de telefoon.

Patches tegen lekken
De firmware-aanpassing die gehackte iPhones aanpakt, zit verpakt in een grotere update. Apple stuurt ook patches uit om tien verschillende lekken in de iPhone te repareren. De zwakke punten maken het mogelijk om uitvoerbare code te sturen, e-mail-inloggegevens te stelen of de controle te nemen over de nummerkiescapaciteiten van de telefoon. Een groot aantal van de bugs zit in Mobile Safari, en schuilt mogelijk ook in de pc- en Mac OS X-uitvoeringen van de Apple-browser.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.