Redactie

Archos 704 WiFi Multimedia Player

Als u onderweg op een groot scherm video wilt kijken, dan is de Archos 704 WiFi iets voor u. U krijgt een prachtig scherm met breedbeeldondersteuning, de mogelijkheid om draadloos met het internet te verbinden en 80 GB schijfruimte.

Met een grootte van 18,2 x 12,8 x 2 cm is er voldoende ruimte op de 704 WiFi voor het prachtige 7 inch lcd-aanraakscherm (800 x 480 pixels, 260.000 kleuren). Keerzijde van de medaille is dat de 704 WiFi 632 gram op de weegschaal zet. Qua ontwerp doet deze mediaspeler met zijn metalen hoekige behuizing en minimale knoppen aan andere Archos-modellen denken. Helaas is de meegeleverde hoofdtelefoon van povere kwaliteit.

De 704 WiFi ondersteunt een redelijke hoeveelheid formaten. Voor video zien we onder meer MPEG4 en WMC. Bij audio kunt u MP3-, WMA-, beschermde WMA- en WAV-bestanden afspelen. Daarnaast kunt u optionele plug-ins downloaden om nog meer codecs te installeren. Hier vindt u onder meer upgrades om MPEG2-video toe te voegen. De speler kan tevens JPEG-, BMP- en PNG-beelden aan en toont PDF-bestanden.

Zoals de naam al aangeeft, zit er in de 704 WiFi ondersteuning voor draadloze netwerken. Dit werkt probleemloos, alhoewel u niet gelijktijdig kunt websurfen en muziek of video kunt laten streamen via de internetverbinding. Volgens Archos gaat de batterij 25 uur mee als u muziek luistert en 4,5 uur als u video kijkt. Tijdens onze continue kijktest houdt de 704 WiFi echter al na 3:25 uur op met spelen. Het geproduceerde beeld is geweldig glad en helder zonder waarneembare pixelvorming. De speler schaalt zelf video naar de grootte van het scherm, waardoor u – ongeacht de bron – altijd een schermvullend beeld krijgt.

Archos 704 WiFi Multimedia Player

Prijs: 450 euro (mei 2007)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.