Redactie

Beveiliging op PlayStation 3 tegen foute sites

Net verschenen voor de PlayStation 3 is een grote update van de firmware. Een van de onverwachte nieuwe elementen is software om de console te beveiligen tegen malafide sites. Leverancier is F-Secure, die de software gratis maakt. Of in elk geval tot eind april 2008.

De beveiligingsmodule die wordt meegeleverd met de nieuwe software, richt zich in de eerste plaats op ouders van jonge kinderen. Zij kunnen nu websites in bepaalde categorieën blokkeren, bijvoorbeeld door het kernwoord ‘pornografie’ te selecteren. Deze module is op zijn beurt beveiligd met een wachtwoord.

Nu zijn functies voor ouderlijk toezicht niet zo ongewoon op (nieuwerwetse) consoles. Maar meestal zijn ze erop gericht om jongeren te beschermen tegen games met volwassen inhoud. Uniek is dat de nieuwe functie specifiek bedoeld is om het surfen veiliger te maken. Bijkomende beveiliging wordt geleverd door de Web Reputation-dienst, een screening van verdachte websites en IP-adressen die F-Secure dagelijks maakt.

Firmware 2.0
Zoals gezegd zit de securitysoftware verpakt in de nieuwe, verplicht aan te brengen firmware-update voor de PS3. De grote toevoeging op functioneel gebied is de mogelijkheid om op afstand de console aan te zetten via de PSP. Dat zou bijvoorbeeld handig zijn als u op de PlayStation Portable video wil bekijken die huist op de harde schijf van de PS3. Ook nieuw zijn afspeellijsten voor muziek en video, een nieuwe plek voor de PlayStation Store op de XMB-mediabar en een RSS-feed met nieuws dat op PlayStation.com verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.