Redactie

Conceptronic Grab’n’Go Wireless MediaPlayer TV

Zowat elk merk dat de woorden netwerk en media hoog in het vaandel draagt, brengt een toestel uit dat een brug moet slaan tussen de pc en tv. Zo ook Conceptronic, dat met zijn draadloze mediaspelers bijna een foutloos parcours aflegt.

In de nieuwe Grab’n’Go-familie vinden we drie toestellen, waaronder één Ethernet- en één draadloze NAS-oplossing. Die toestellen ondersteunen allebei UPnP, wat hen geschikte kompanen maakt voor het toestel dat we hier testen. Dat is de Wireless MediaPlayer TV, een heuse gateway die u naast uw televisie plaatst en die in staat is om beeld, muziek en film van uw pc naar uw scherm te streamen.

De Wireless MediaPlayer TV gebruikt zowel Ethernet als 802.11g (WEP en WPA), en wordt verpakt als een elegant parabooldoosje in stevig metaal dat u rechtop naast uw televisie plaatst. Aan de achterzijde vinden we uitgangen voor geluid (analoog en digitaal) en video (Composite en Component). Er is ook een afstandsbediening, die vreselijk oubollig en overladen oogt.

U kunt de Wireless MediaPlayer TV aansluiten op elke UPnP-server, bijvoorbeeld uw Windows-mediacenter of gewoon Windows Media Player 11. Conceptronic levert ook een eigen stuk serversoftware mee, waarmee u gewoon aanduidt welke mappen u wilt delen en hoe u wenst te streamen. Doel van die software is de media in real-time te transcoderen naar een formaat dat de Wireless MediaPlayer TV begrijpt en dat compact genoeg is voor de netwerkverbinding.

In het Nederlands
We testen de Wireless MediaPlayer TV zowel met de eigen Easy Digital Media Server Software als met WMP 11. De installatie geeft weinig problemen, ook niet op het kastje zelf, waar u met enkele knoppen door de netwerkwizard kunt navigeren. De Wireless MediaPlayer TV spreekt ook Nederlands en dat helpt. De hele interface en menu’s zijn weliswaar duidelijk, maar zijn erg karig en onaantrekkelijk uitgewerkt. Hoewel we aangeven dat we een 16:9-televisie gebruiken, blijft hij ook stoïcijns op 4:3-formaat werken. Wel goed is het geproduceerde geluid; de Wireless MediaPlayer TV is compleet stil.

We laten een reeks foto’s, muziekbestanden en video’s in verschillende codecs op de Wireless MediaPlayer TV los. Bij die eerste twee categorieën zijn er geen echte problemen, al vinden we de toeters en bellen bij de jukebox wat mager. Het grootste spektakel dat we kunnen maken, bestaat uit een fotodiashow met muziek in de achtergrond.

Bij het afspelen van video gaat het minder goed. De reguliere bestandsformaten (lees: WMV9 en DivX) worden probleemloos afgespeeld, maar de opschaling is slecht en we kunnen moeilijk zappen en al helemaal geen ondertitels toevoegen. Van de meer exotische formaten (XviD en alles wat naar HD zweemt), wordt helemaal niets getoond – ook geen foutmelding. Let wel: die formaten worden officieel wel ondersteund. Als we Windows Media Player 11 als mediaserver gebruiken, reageert de interface iets vlotter, maar slagen we er niet meer in om WMV-bestanden af te spelen.


Conceptronic Grab’n’Go Wireless MediaPlayer TV


Prijs: 179 euro (oktober 2007)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.