Redactie

Dashboardgadget van Audi bestuurt alles behalve een auto

Audi pronkt met een experimenteel gadget dat via WiFi en UMTS vrijwel elke bediening van zijn duurdere automodellen op afstand kan besturen. Het enige wat het iPhone-achtige toestel nog niet kan, is de auto draadloos naar u toe rijden.

Als onderdeel van Audi’s Metroconcept-project toont de Duitse automaker een afstandsbediening met touchscreen die verdacht veel lijkt op de populaire smartphone van Apple. Het ‘Audi mobile device’ kan ’s ochtends de verwarming alvast aanzetten terwijl de bestuurder zich nog staat te scheren en doet meteen dienst als autosleutel door de op afstand bedienbare vergrendeling.

Het touchscreen herkent niet alleen Latijnse en Japanse tekens, het kan ook handschrift ontcijferen. De indrukwekkendste eigenschap is echter de mogelijkheid om ingebouwde camera’s te bedienen. Als een autodief er met de Audi vandoor gaat, staat hij binnen de kortste keren op de gevoelige plaat. De camera stuurt de resultaten draadloos naar het ‘Audi mobile device’. Het mobiele apparaat, dat in het dashboard verzonken is, draait op Audi’s eigen MMI-technologie.

De draagbare alleskunner kan daarnaast mp3’s afspelen, bellen en navigatie-informatie tonen. Audi wil nog niet beloven dit concept ook daadwerkelijk in productie te nemen. Maar als het een indicatie is voor de richting waarin autofabrikanten zich begeven, zal het niet lang duren voor u uw eigen batmobiel op de parkeerplaats hebt staan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.