Redactie

DivX komt met eigen settopbox

In navolging van Windows Media Center en Apple TV brengt DivX Networks een eigen mediacenter uit om bestanden van de computer naar het televisiescherm te brengen. Het toestel verschijnt dit jaar nog.

Het wordt met een Ethernet-kabel of via een draadloze netwerkverbinding verbonden met het thuisnetwerk, waarna het een overzicht geeft van de beschikbare mediabestanden.

DivX Networks is de ontwikkelaar van de populaire DivX-compressie, die videobestanden verkleint zonder veel kwaliteitsverlies. Onder de naam DivX Connected brengt de organisatie nu een eigen mediacenter op de markt. Het systeem wordt geleverd met afstandsbediening en een eigen interface om mediabestanden in te selecteren.

“U moet niet langer cd’s branden om DivX-films op uw televisie te bekijken”, zegt Jérome Rota, oprichter van DivX Networks, tegen onze collega’s van ZDNet in Frankrijk. De ondersteuning van andere mediabestanden gaat ver. Zo ondersteunt het toestel naast verschillende mediaformaten zelfs Windows Media Video (WMV). Ook wordt het mogelijk om video’s te bekijken van Stage6, de videosite van het bedrijf.

DivX Connected verschijnt in het laatste kwartaal van dit jaar. Het toestel wordt gefabriceerd door D-link, vooral bekend als producent van routers. De prijs zou op 190 euro liggen. Rota zegt dat zijn bedrijf zich niet beperkt tot DivX Connected. “Momenteel onderhandelen we met enkele grote spelers om dingen als een netwerkverbinding en kabel- of satellietdecoders in dvd-spelers te bouwen, of zelfs rechtstreeks in het televisietoestel.” Aldus Rota op het Franse ZDNet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.