Redactie

Draadloze speakers leveren cd-kwaliteit

Wat zouden ze welkom zijn: draadloze en betaalbare luidsprekers die ook nog eens goed geluid geven. Ze laten niet lang meer op zich wachten, belooft de Amerikaanse chipmaker Avnera.

De draadloze boxen die al een paar jaar op de markt zijn, presteren minder dan bekabelde apparatuur en zijn ook nog eens duur. Avnera kondigt vandaag een nieuwe streaming transmissietechnologie aan, die voor een doorbraak moet zorgen. Dat geldt overigens niet alleen voor speakers maar ook voor bijvoorbeeld microfoons, koptelefoons en headsets.

Het bedrijf ontwierp twee chips; VoiceMagic en AudioMagic. De ene chip ontvangt en de ander zendt. Ze integreren alle componenten die essentieel zijn voor draadloze communicatie. Dit moet ongecomprimeerde cd-kwaliteit opleveren voor een prijs per chipset van minder dan veertien dollar.

Deze maand komen de eerste producten met de chips al wereldwijd beschikbaar, waaronder een draadloze koptelefoon van Acoustic Research en een speakerpakket van RocketFish. Laatstgenoemde kost 99 dollar. In het eerste kwartaal van 2008 volgt nog een dozijn producten, meldt Avnera.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.