Redactie

Fitnessfreaks de vloer op met Wii

Nintendo mikt nog meer op de sportieve gamer door op de Amerikaanse E3-beurs het spel Wii Fit uit te brengen. Dit spel komt op de markt met de Wii Balance Board, een elektronische vloermat voor fitnessoefeningen.

Het spel zal de gamer veertig verschillende activiteiten bieden, die te maken hebben met balansoefeningen en aerobics. Net als het eerder verschenen Brain Ago (Nintendo DS) en Wii Sports houdt de console met een prestatiemeter bij hoe de speler vordert in zijn oefeningen.

De Wii Balance Board die bij het nieuwe spel hoort, is een grote verrassing, omdat de nieuwbakken console al over revolutionaire besturing beschikt. De Wii Remote, een draadloze controller die de gamer dwingt om van de bank af te komen, leek bij uitstek geschikt om actief gamen op een andere manier te benaderen. De Balance Board is een platte vloerplaat die, net als de Wii Control, contact met de spelcomputer maakt dankzij een draadloze verbinding. De plaat meet gewicht en balans, waardoor de console bij kan houden welke bewegingen worden uitgevoerd.

Nintendo heeft nog geen definitieve introductiedatum gepland voor het fitnesspakket, maar naar verwachting verschijnt Wii Fit in het eerste kwartaal van 2008 op de markt. Daarmee valt de introductie samen met de lancering van het populaire Mario Kart voor de Wii-console. Op E3 in Los Angeles konden bezoekers voor het eerst een voorproefje zien van dit racespel, dat volgens Nintendo op het internet zal worden gespeeld.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.