Redactie

Geruchten over aankondiging nieuwe Zune-muziekspeler

Kondigt Microsoft vandaag een tweede generatie Zune-muziekspelers aan? Bronnen dicht bij het bedrijf zeggen van wel. Zij fluisteren over een Zune met flashgeheugen en een uiterlijk dat erg aan de iPod nano doet denken.

Dat meldt de website BetaNews. Bill Gates zou vandaag zijn opwachting maken bij de formele aankondiging van de nieuwe muziekspelers (zie foto). Een bron die bekend is met de aankondiging, bevestigt het bericht tegenover onze collega’s van CNet.

Zo’n twee derde van de tweede generatie Zunes zou flashgebaseerd zijn. Microsoft sluit in dat geval dus niet de ogen voor de veel grotere populariteit van goedkopere muziekspelers met flashgeheugen. De Zune heeft volgens BetaNews in ruim een jaar tijd een aandeel van tien procent weten te vergaren op de markt van HDD-spelers. In totaal kan het apparaat echter op nog geen drie procent bogen.

iPod-lookalike
De nieuwe Zune-flashspelers zijn 7,62 bij 3,17 centimeter groot en lijken erg op de iPod nano, zo willen de geruchten. Ze zijn videocapabel, bevatten een WiFi-functie en hebben een grotere opslagcapaciteit dan concurrerende producten. De nieuwe Zune HDD-spelers lijken op hun voorgangers, maar zijn smaller.

Ook de website Engadget heeft zijn bronnen geraadpleegd, en beweert dat Microsoft tegelijkertijd een firmware-update voor de Zune 1 aankondigt (firmware 2.1), met functionaliteiten van de tweede generatie. De update zal pas later beschikbaar zijn – waarschijnlijk wanneer de nieuwe Zunes op de markt komen.

Meer dan geruchten zijn deze berichten allemaal niet; we zullen moeten wachten totdat Microsoft het rookgordijn weghaalt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.