Redactie

High definition en multicore voor Flash Player

Adobe gaat in toekomstige versies van de Flash-speler hogedefinitievideo via de H.264-standaard afspelen. De aankondiging is een logische stap: de codec is een industriestandaard en wordt al ondersteund door Adobes Premiere Pro en After Effects. In de toekomst komt daar Adobe Integrated Runtime (AIR) bij, code die toelaat om autonome programma’s op basis van Flash te bouwen. Ook de Adobe Media Player zal H.264-video afspelen.

De codec zal deel uitmaken van de volgende Flash Player 9, codenaam Moviestar. Een bèta van Moviestar is vanaf deze week beschikbaar, via deze pagina bij Adobe Labs.

De nieuwe speler belooft nog andere vernieuwingen. Aanvullend op de H.264-ondersteuning is het mogelijk om High Efficiency AAC-content (HE-AAC) – een technologie die ook bekendstaat als MPEG-4 aacPlus – af te spelen.

Video met een resolutie van 720p of 1080p bekijken vereist veel van een pc. Om haperingen te voorkomen, zal de volgende Flash Player daarom hardware-acceleratie inschakelen en optimaal gebruikmaken van processors met meerdere kernen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.