Redactie

iPhone in Duitsland simlockvrij

T-Mobile is in Duitsland gestart met de verkoop van simlockvrije iPhones. Het is voor de telecomprovider een voorproefje van wat er staat te gebeuren, mocht de Duitse rechter beslissen dat het bedrijf zich werkelijk schuldig maakt aan illegale koppelverkoop.

Concurrent Vodafone mag deze triomf op zijn naam schrijven. Het Britse telecombedrijf had de exclusieve verkoop van de iPhone door T-Mobile bij de rechtbank in Hamburg aangekaart in een kort geding. Gisteren bleek dat er een juridisch onderzoek komt en dat T-Mobile in afwachting van de uitspraak een voorlopig dwangverbod opgelegd heeft gekregen. Zoals verwacht gaat T-Mobile in hoger beroep tegen de beslissing.

De simlockvrije iPhones zijn nu dus zonder abonnement verkrijgbaar. Maar de kosten zijn niet mis: 999 euro. Klanten die op 19 en 20 november een exemplaar hebben gekocht, kunnen het simlock gratis laten ontsluiten. De smartphones van Apple zijn ook nog met een tweejarig contract van T-Mobile verkrijgbaar, voor de oude prijs van 399 euro. De telecomprovider waarschuwt dat geen ander Duits netwerk zo geschikt is voor de iPhone als dat van T-Mobile.

Naar verwachting zal Orange zich straks gedwongen zien om de iPhone in Frankrijk vrij te verkopen, eveneens voor duizend euro. Daar komt het toestel waarschijnlijk volgende maand op de markt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.