Redactie

Jongen ruilt gehackte iPhone voor sportauto

Een zeventienjarige jongen uit de Amerikaanse staat New Jersey heeft de iPhone simlockvrij weten te maken met een soldeerbout en softwarekennis. Deze stunt levert hem wereldwijde bekendheid, drie gratis iPhones van 8 GB en een sportauto op.

George Hotz had twee uur nodig om de koppeling tussen Apple en telecombedrijf AT&T te doorbreken. Hij gebruikte een T-Mobile-kaart en wist daarmee te bellen. Andere hackers waren er al in geslaagd om de simkaart te kopiëren, zodat met speciale apparatuur kon worden gebeld. Omdat de iPhone niet werkelijk gekraakt was, moest de truc telkens opnieuw worden uitgevoerd.

Op zijn weblog meldt de jongen, die ruim vijfhonderd uur in de voorbereiding stak en samenwerkte met vier andere hackers, dat hij de telefoon heeft ingeruild voor een nieuwe Nissan 350Z-sportauto. Hotz wilde de gekraakte telefoon eerst op eBay veilen, maar door problemen met de veilingsite haalde hij de advertentie weer offline. De eigenaar van het telecombedrijf Certicell bood hem de auto en drie gratis iPhones met 8 GB opslag, waarop de tiener gretig toehapte.

“Ik begin morgen met mijn eerste colleges en dit is een geweldig einde van een geweldige zomer”, zegt Hotz op zijn weblog. Hij heeft de nieuwe telefoons al beloofd aan de mensen die hem geholpen hebben bij de kraak en zal ook deze exemplaren kraken als zijn assistenten daar om vragen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.