Redactie

Lcd-schermpje van Sharp kan scannen en vingers herkennen

Op de Japanse Ceatec-beurs laat Sharp een lcd-scherm voor mobiele telefoons zien waar zelfs iPhone-bezitters jaloers van worden. Het aanraakscherm herkent vingers en andere voorwerpen, maar kan ook visitekaartjes scannen.

Elke pixel van het 3,5 inch grote lcd-oppervlak heeft een ingebouwde miniscanner, waardoor het reageert op aanraking, in theorie ook meerdere vingers tegelijk. Volgens Sharp zijn de mogelijkheden van zijn nieuwe uitvinding door de grote hoeveelheid scanners eindeloos. Het denkt aan het inlezen van visitekaartjes, maar ook aan vingerafdrukbeveiliging die dieven de toegang tot de mobiele telefoon ontzegt.

Volgens Macrumors.com zal Sharp het prototype in de eerste helft van 2008 gaan inbouwen in producten voor de markt. PC Advisor claimt dat Sharp niet de eerste is die met een dergelijke vondst publiek gaat. In 2003 presenteerde Toshiba Matsushita Display Technology een soortgelijk prototype, maar dit scherm deed er zeven seconden over om een naamkaartje in te scannen. Sharps nieuwe prototype is een haas vergeleken met Toshiba’s lcd-experiment, dat nooit op de markt werd gebracht

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.