Redactie

Nintendo verkoopt waardebonnen voor Wii’s

Soms moet je creatief zijn, moet Nintendo hebben gedacht. Bijvoorbeeld als de voorraad Wii’s opraakt. Menig Amerikaans gezin zal met kerst een waardebon onder de boom vinden die “ergens in januari” goed is voor een Wii, meldt Reuters.

Nintendo is hiervoor een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse winkelketen GameStop. Klanten die daar op 20 en 21 december de prijs van zo’n 249 dollar voor een niet-voorradige Wii betalen, krijgen een certificaat waarmee ze de console in januari kunnen ophalen. Volgens Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo America, heeft GameStop “vele tienduizenden” van deze cheques beschikbaar.

Hij noemt de oplossing “een goede oplossing voor consumenten die wanhopig graag een Wii willen, om toch nog iets onder de kerstboom te kunnen leggen”. De vraag naar de Wii is groot. Dat is onder meer te danken aan de eenvoudige spellen die een bredere doelgroep aanspreken, en de motion-sensing controller. volgens marktonderzoeker NPD verkocht Nintendo in november met 981.000 verhandelde Wii’s de meeste gameconsoles in Amerika.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.