Redactie

Opnemen in hoge definitie kan op gewone dvd

Een Japanse dochteronderneming van Panasonic brengt binnenkort een Blu-ray-recorder op de markt die meer uren in hoge kwaliteit kan opnemen op één schijfje. Daarnaast komt het bedrijf met de eerste dvd-recorders waarmee u programma’s met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels kunt opnemen op een gewone dvd.

De nieuwe Blu-ray-recorder ligt begin november in de Japanse winkelrekken en wordt geleverd met een terabyte aan schijfruimte. Het prijskaartje vermeldt zo’n 300.000 yen, iets meer dan 2.800 euro.

De huidige Blu-ray-spelers hebben een standaardcapaciteit van 25 gigabyte en kunnen zo’n twee uur in hoge definitie opnemen. Het is wel mogelijk om meerdere lagen te beschrijven en zo tot meer opnametijd te komen. Hoeveel groter de nieuwe schijfjes exact zijn, is echter nog niet duidelijk.

Naast de nieuwe Blu-ray-speler komt het bedrijf met drie ‘gewone’ dvd-recorders die HD-beelden kunnen opnemen. Over de prijs hiervan is nog weinig bekend, al zou het duurste model, met een harde schijf van 500 gigabyte, voor minder dan 800 euro over de toonbank gaan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.