Redactie

Oude Xbox-games te downloaden

Een update voor de Dashboard van de Xbox 360 brengt een nieuwe gamemogelijkheid. Spelletjes die uitkwamen voor de originele Xbox-console, gaan rechtstreeks te downloaden zijn. Via een compatibiliteitsmodus kan zo een heel aantal games van de oude doos op de nieuwe spelmachine gespeeld worden.

De functionaliteit zelf is niet nieuw. Wie nog een Xbox-spel op dvd heeft liggen, kan dat in een Xbox 360 steken en het spelen. Of toch meestal, want de oude games werken enkel na het aanbrengen van een compatibiliteitspatch die Microsoft beschikbaar stelt.

Dergelijke patches zijn er voor veel, maar niet alle Xbox-games. De spellen die er zeker tussen zitten, zijn Halo, Psychonauts, Crimson Skies: High Road to Revenge en Fable. Microsoft zegt dat het aanbod in het begin beperkt zal zijn en later uitgebreid wordt.

De nieuwe downloadmogelijkheid komt na een nakende Dashboard-update die op 4 december verdeeld wordt. Per game moeten er 1.200 Microsoft-punten (de valuta van het Xbox Live-netwerk) betaald worden, omgerekend 12 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.