Redactie

Radiohead lonkt naar iTunes

De online verkoop van In Rainbows, het nieuwe album van Radiohead, loopt maandag ten einde. De Britse popgroep experimenteerde met verkoop vanaf zijn eigen website, maar onderhandelt nu met Apple om de verkoop via iTunes voort te zetten.

De Britse entertainmentsite Billboard.biz wist uit de mond van Radiohead-manager Bryce Edge op te tekenen dat de groep met Apple om de tafel zit over de distributie van het zevende studioalbum via iTunes. De twee partijen spreken ook over de verspreiding van oudere albums via de webwinkel. Volgens de site zijn nu slechts een handvol Radiohead-nummers op iTunes te vinden, alle afkomstig van compilaties.

Radiohead zorgde begin oktober voor heel wat beroering in de muziekindustrie door zijn laatste album voor een prijs naar keuze aan te bieden. Hoe succesvol dit experiment verliep is nog altijd onbekend, omdat de band weigert om cijfers openbaar te maken. Webturver comScore wist te melden dat het overgrote deel van de fans de plaat gratis in huis haalde en In Rainbows was onverminderd populair op torrentsites.

Vandaag is het album voor de laatste maal te koop op Radiohead.com. Met oudjaar ligt In Rainbows in cd-vorm in de winkels, na een deal met het Britse Xl Recordings.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.