Redactie

Russische overheid sluit AllofMP3

Na maandenlange buitenlandse druk is de Russische mp3-verkoopsite AllofMP3 vorige week stilletjes uit de lucht gehaald. De online muziekwinkel lag onder vuur omdat het geen rechten afdroeg aan de platenmaatschappijen wiens muziek het verkocht.

Een voormalige medewerker bevestigde tegenover het Britse TimesOnline dat AllofMP3 inderdaad offline is gehaald. Surfers kunnen sinds vorige week geen toegang meer krijgen tot de muziekwinkel, die liedjes voor 12 dollarcent per stuk aanbood. Daarmee was de site stukken goedkoper dan het populaire iTunes. De webwinkel van Apple slijt zijn liedjes voor 99 dollarcent of 99 eurocent per stuk.

MediaServices, het bedrijf achter AllofMP3, heeft altijd stug volgehouden dat het wel degelijk rechten afdroeg aan een Russische copyrightorganisatie. Het bedrijf heeft alweer een nieuwe site gelanceerd, die muziek aanbiedt volgens hetzelfde principe als het exemplaar dat net uit de lucht is gehaald. Ook op Mp3Sparks.com valt te lezen dat voor de muziek licentiegelden worden betaald die in overeenstemming zijn met de Russische wetgeving. In een speciale sectie schrijft MediaServices: “We weten niet definitief zeker of muziek van Mp3Sparks legaal is in uw land. De gebruiker draagt elke verantwoordelijkheid voor het gebruik en distributie van alle materialen die van Mp3 Sparks zijn gehaald.”

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.