Redactie

Sabam vraagt reactie Belgacom en Telenet

Sabam wil dat Belgacom en Telenet rekening houden met het P2P-vonnis tegen Scarlet. De organisatie stuurde daarom vorige week een brief naar beide ISP’s en ISPA Belgium. Sabam wil weten of de twee grootste internetaanbieders van België vrijwillig illegale downloads via peer-to-peer-programma’s gaan blokkeren.

“Alvorens een proces aan te spannen om deze beslissing op straffe van een dwangsom aan alle andere Belgische toegangsleveranciers op te leggen, wenst Sabam na te gaan of die laatste bereid zijn te onderhandelen over een akkoord waarbij zij zich ertoe zouden verbinden de beslissing op vrijwillige basis uit te voeren”, verklaart de auteursrechtenorganisatie in een perscommuniqué.

“In het kader van een eventueel akkoord dienen de providers Sabam spoedig te informeren over de specifieke maatregelen waartoe zij zich zouden verbinden. Sabam meent in dat verband dat de toegangsleveranciers als professionelen van de sector het best geplaatst zijn om de gepaste maatregel uit te kiezen naargelang hun informaticaomgeving en rekening houdend met het nagestreefde doel”, staat in het communiqué verder te lezen.

Sabam houdt ook vol dat het vonnis geen inbreuk op de privacy van surfers impliceert. Dat zou expliciet door de rechter in de zaak tussen Sabam en Tiscali België (overgekocht door Scarlet) gesteld zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.