Redactie

Sony aan de slag met PSP-telefoon

Sony ziet het helemaal zitten om zijn PlayStation Portable te veranderen in een PlayStation-telefoon. Dat bevestigt een hooggeplaatst afdelingshoofd van de Japanse gadgetmaker tegenover de Economic Times.

Tijdens een interview met de Indiase krant deed Jim Ryan van Sony’s Computer Entertainment-tak niet geheimzinnig over zijn ambities om de PSP met een simkaart uit te rusten. “De PlayStation is een bewezen succes en dat is Sony Ericsson ook. Een samensmelting dankzij samenwerking van deze twee afdelingen is zeker aannemelijk”, verklaart hij.

Ryan zegt er wel meteen bij dat het even kan duren voor een ‘PlayStation-telefoon’ in de winkel ligt. Hij geeft aan dat het tijd heeft gekost voor een goed werkend huwelijk tussen de digitale camera en telefoon verkrijgbaar was en verwacht dezelfde obstakels tegen te komen bij een ‘consoletelefoon’. De Sony-man zegt dat de beste oplossing zal zijn om de telefoon in de console te bouwen in plaats van de spelcomputer ondergeschikt te maken aan het toestel.

De Economic Times weet daarnaast te melden dat de elektronicabouwer meer dan serieus is over zijn plannen. Het US Patents and Trademark Office heeft een patentaanvraag ontvangen van Sony Ericsson voor een “mobiel apparaat met consolefuncties”. Erg nieuw is het voornemen van de Japanners overigens niet. Nokia startte in 2003 met de verkoop van zijn consoletelefoon N-Gage, maar moest twee jaar later toegeven dat het jammerlijk gefaald had om het hybride toestel geaccepteerd te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.