Redactie

Sony Ericsson W910i

Nog niet zo lang geleden legde ZDNet de Walkman W880i op de testbank. Maar zie: Sony Ericsson heeft alweer een nieuwe Walkman-telefoon ingestuurd. De W910i is ook een graatmager toestel, maar wel met een opschuifbare slider-behuizing.

De W910i is dus nog meer gestroomlijnd dan zijn voorganger en slechts 1,2 cm dik en 86 gram zwaar. Dat is dus drie millimeter en vijftien gram meer dan
de W880i, die qua dunheid grensverleggend is. Niettemin gaat het hier om een compact toestel dat u gemakkelijk kunt wegstoppen.

Qua specificaties zijn de W880i en de W910i aan elkaar gewaagd. Bij beide toestellen vindt u een geheugenkaart van een gigabyte om muziek op te slaan, een 2 megapixelcamera en een scherm van 240 x 320. Nuttig is dat ze alle twee A2DP bieden, zodat u via Bluetooth draadloze stereohoofdtelefoons kunt aansluiten..

De verschillen
Maar er zijn ook enkele belangrijke verschilpunten. Ten eerste is de W910i een 3G- en HSDPA-telefoon waarmee u stukken sneller kunt surfen dan met zijn magere broer. Ook is de autonomie merkbaar verbeterd. De W910i belooft tot 9 uur gesprekstijd. Althans op een gsm-netwerk, want via een UMTS-netwerk kunt u dat cijfer halveren. Trouwens, Sony Ericsson verdient een schouderklopje dat het ook autonomiecijfers biedt voor UMTS-netwerken. Vaak publiceren fabrikanten enkel de meest positieve cijfers.

En dan is er nog de slider-behuizing. Een eerste gevolg is dat de W910i in dichtgeklapte toestand meer op een mediaspeler dan een telefoon lijkt. De toegewijde mediatoetsen zijn immers altijd bereikbaar

Klapt u hem open, dan krijgt u een groter numeriek toetsenbord te zien. Positief, want de laatste tijd kregen wij veel telefoons met piepkleine, moeilijk te bedienen toetsen over de vloer. Dat is bij W990i niet het geval, al had iets meer reliëf wel gemogen om het blind typen te vergemakkelijken.

Sony Ericsson heeft bij de W910i niets veranderd aan de Walkman-media-interface. Daar zijn wij niet rouwig om, want wij vinden het een van de beste menusystemen om mobiel muziek en foto’s te beheren. Komt het vertrouwd over? Dat kan kloppen, want de XrossMediaBar van de PlayStation 3 en PSP is overduidelijk de inspiratiebron.

Sony Ericsson W910i

Prijs: 399 euro [november 2007]

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.