Redactie

Telenet neemt INDI over

De strijd tussen Telenet en Interkabel is voorbij. Beide partijen hebben een principeakkoord om de televisiediensten van de zuivere intercommunales voor 170 miljoen euro over te dragen. Hierdoor wisselen zowel de analoge televisiediensten als het digitale platform INDI van eigenaar.

Door de overname kan Telenet in de loop van 2008 in heel Vlaanderen interactieve digitale televisie aanbieden. De klanten die op dat moment bij INDI zijn aangesloten, worden dan overgedragen. Klanten die zijn aangesloten bij Interkabel krijgen hierdoor ook toegang tot diensten als Net Gemist, iWatch en C-More.

De overstap betekent niet noodzakelijk een verlies. “Onze klanten kunnen blijven genieten van het kwaliteitsaanbod van analoge televisie en HDTV, dat nu reeds is aangevuld met interactieve diensten. Het is een win-winsituatie voor iedereen”, zegt INDI-voorzitter Wim Dries.

Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts bevestigt die boodschap. “De gebruikers van INDI kunnen op dit moment nog steeds genieten van het bestaande televisieaanbod en hun decoders blijven bruikbaar.” Coenjaerts benadrukt dat het om een principeakkoord gaat en dat de operationele werking nog moet worden vastgelegd.

De overname gaat in feite om het gebruiksrecht van het kabelnetwerk, dat met het akkoord voor een periode van 38 jaar in handen komt van Telenet. Het bedrijf neemt de klanten en televisiediensten van Interkabel over, maar het netwerk blijft van de zuivere intercommunales. Om die reden zal Telenet naast het eenmalige overnamebedrag van 170 miljoen een jaarlijkse vergoeding betalen voor de operationele kosten. Het beheer en de uitbreiding van het netwerk blijven dus de verantwoordelijkheid van Interkabel.

Update, 15 uur:

Eddy Beyltjens, woordvoerder van INDI, benadrukt in een gesprek met de redactie dat het akkoord nog niet is uitgewerkt. Zo is het nog niet bekend of de werknemers van INDI mee naar Telenet verhuizen of dat ze een andere functie binnen Interkabel krijgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.