Redactie

Telenet verwacht positieve jaarresultaten

Telenet blikt positief terug op de resultaten van de eerste negen maanden van dit jaar. Vooral het combinatieabonnement van telefonie, internet en televisie doet het goed.

De totale gerapporteerde nettowinst ligt op 120,9 miljoen euro. Zonder de eenmalige inkomsten ligt dit totaal op 31,5 miljoen euro, net geen dertig procent meer dan de cijfers van een jaar geleden.

Het bedrijf verwacht voor 2007 een omzetstijging van vijftien procent, iets concreter dan de twaalf tot zestien procent die het bedrijf eerder voorspelde. Duco Sickinghe, hoofd van het Mechelse kabelbedrijf, is tevreden met de cijfers. “Nu de eerste negen maanden van het jaar achter ons liggen, ben ik zeer verheugd dat zowel onze bedrijfs- als onze financiële resultaten tegen de bovengrenzen van onze doelstellingen voor het volledige jaar liggen.”

Als verklaring voor deze resultaten verwijst Telenet naar zijn stokpaardje: triple-play. Het abonnement dat televisie, telefonie en internet combineert, verwelkomde maar liefst een derde meer klanten dan vorig jaar. In totaal heeft het bedrijf nu 287.000 klanten met dit combinatieabonnement. Een deel van die stijging is te danken aan het vorig jaar overgenomen bedrijf UPC. Bij hen werd de formule deze zomer pas gelanceerd, wat meteen de kwartaalresultaten positief beïnvloedde.

Het aantal internetklanten steeg het afgelopen jaar met 22 procent tot 850.000. Iets minder dan twee derde hiervan komt uit “organische groei”. Het resterende deel zijn klanten die door de overname van UPC bij Telenet terechtkwamen. Het marktaandeel voor breedbandinternet komt hierdoor op 37 procent.

Tot slot stegen de gemiddelde inkomsten per klant tot 30,5 euro per maand. Dat is een toename van veertien procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2006, maar ook een hoger bedrag tegenover de 28,9 euro per maand uit het tweede kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.