Redactie

TerraTec Cinergy DT USB XS Diversity

De Apple iMac is een knappe computer, maar mist een tv-tuner om zich helemaal in de huiskamer thuis te voelen. De Duitse multimedia-expert TerraTec heeft een oplossing.

De Cinergy DT USB XS Diversity – de makkelijk te onthouden namen waren net op bij TerraTec – is een DVB-T-ontvanger; het apparaatje ontvangt dus digitale tv-signalen die via de ether (terrestrial) worden uitgezonden. Speciaal aan de Diversity is dat hij twee DVD-T-tuners bevat. Daarmee wordt het mogelijk om één zender te bekijken, terwijl u een andere opneemt.

Het toestelletje is uitgevoerd als een forse USB-stick. Aan de voorzijde en zijkant zitten ingangen voor de twee meegeleverde antennes. Voor een optimale ontvangst plaatst u deze een halve meter van elkaar verwijderd. Bij het toestel zit een forse afstandsbediening; de afstandsbediening die bij de iMac zit, werkt niet met deze oplossing.

TerraTec levert de Elgate EyeTV-software mee, een erg handig pakket om programma’s te bekijken en op te nemen. Via de tvtv-website kunt u een elektronische programmagids (EPG) downloaden, waarmee het programmeren van opnames een stuk eenvoudiger wordt. Het opnemen gebeurt in MPEG2-formaat; via de software kunt u opnames exporteren naar een formaat dat geschikt is voor de iPod met videofunctie en de iPhone.

DVB-T is in Duitsland goed ingeburgerd, maar in kabelland België is het een mager beestje. In ons testlab in Turnhout – toegegeven, niet meteen het centrum van de wereld – hebben we zelfs geen ontvangst. In Leuven hebben we al meer succes; daar vindt de tuner de zenders van VRT (Een en Canvas) en RTBf (La Une en La Deux), plus een stel DAB-radiozenders. Dat is mager vergeleken bij wat er op de kabel zit, maar u hoeft er wel geen abonnementsgeld voor te betalen.

Voor wie kabeltelevisie op zijn Mac wil krijgen, is er de Cinergy Hybrid T USB XS; deze combineert een DVB-T-tuner met een analoge PAL/SECAM-ontvanger. Wie een nieuwe MacBook Pro heeft, kan de Cinergy T Express in het ExpressCard-slot van deze notebook gebruiken. Voormelde producten werken ook met Windows XP, XP Media Center Edition en Vista.


TerraTec Cinergy DT USB XS Diversity


Prijs: 49 euro (november 2007)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.