Redactie

Time: iPhone uitvinding van het jaar

De iPhone heeft een nieuwe update gekregen van het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine. Het meest beschreven gadget van 2007 is opgewaardeerd tot uitvinding van het jaar.

Het tijdschrift dat vorig jaar de gemiddelde webgebruiker tot persoon van het jaar bombardeerde, verkiest nu Apples touchscreentelefoon boven een revolutionaire hybride stoommotor en het One Laptop Per Child-project (OLPC). Belangrijke redenen voor de auteurs: de iPhone ziet er “mooi” uit en heeft de lat hoger gelegd voor andere mobielfabrikanten op het gebied van interface en mobiel WiFi-gebruik.

Time is dol op lijstjes en doet jaarlijks stof opwaaien met zijn persoon van het jaar-verkiezing. CNet News-verslaggever Tom Krazit heeft in dit geval kritiek op de uitreiking, omdat hij de iPhone niet als een uitvinding beschouwt. Hij vraagt zich af waarom het toonaangevende tijdschrift niet heeft gekozen voor een belangrijke nieuwe stap op het gebied van de wetenschap of milieu. “Soms is het gewoon makkelijker iets te kiezen wat iedereen gelukkig maakt in plaats van goed na te denken over de persoon die of het fenomeen dat de wereld heeft veranderd in dat jaar”, concludeert hij. De hele lijst met wereldverbeteraars van 2007 kunt u op de website van Time Magazine vinden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.