Redactie

Universal bedingt nieuw iTunes-contract

Platenmaatschappij Universal Music Group zal zijn muzieknummers niet meer exclusief via iTunes verkopen. Het bedrijf biedt zijn muziek via Apples webwinkel voortaan aan op maandelijkse basis ‘naar keuze’.

Daarmee komt een einde aan het exclusieve jaarcontract dat de twee partijen eerder met elkaar hadden. Universal bevestigde woensdag aan de Britse site Macworld dat het naar ‘eigen keuze’ zijn muziek via iTunes distribueert, zoals “het dat ook doet met andere retailpartners.”

Met de verklaring maakt Universal een einde aan de speculaties dat de platenmaatschappij definitief zou breken met Apple om voortaan zijn eigen muziek te verkopen. Het dochterbedrijf van mediareus Vivendi is weliswaar de grootste platenmaatschappij ter wereld, maar iTunes is momenteel de grootste online webwinkel voor muziek op het internet.

Volgens Macworld zal Universal op maandelijkse basis zijn digitale muziek bij iTunes op de stoep zetten. De platenmaatschappij is al langer ontevreden over Apples gefixeerde prijs van $0,99 per nummer en wil meer flexibiliteit bieden bij de verkoop.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.