Redactie

Wii-controller wordt lightsaber

LucasArts, het bedrijf achter de Star Wars cyclus, heeft de Wii ontdekt. Begin 2008 lanceert het bedrijf ‘The Force Unleashed’ voor Nintendo’s consolesysteem, zodat een jarenlange droom van de fans in vervulling gaat: vechten als Jedi, met de Wii Remote als lightsaber.

Het spel is geen geheel nieuwe titel voor Nintendo, maar LucasArts verzekert dat speciaal voor de speelse controller aparte gedeelten in het spel zijn ingebouwd. De speler kruipt in de rol van volgeling van Darth Vader om het heelal te ontdoen van de jedi’s. Daarnaast is een speciale duelleermode ontwikkeld, waarmee vrienden tegen elkaar kunnen strijden met de geïmproviseerde laserzwaarden.

De onthulling komt vlak nadat Nintendo bekend maakte dat het een speciale kruisboog voor zijn succesnummer heeft ontwikkeld. Tegen alle verwachtingen in blijft het kleine bedrijf zijn concurrenten Microsoft en Sony de loef afsteken en werd het kort geleden zelfs marktleider. Gezien het feit dat de wii een jaar korter op de markt is dan de Xbox 360, mag dat een knappe prestatie heten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.