Redactie

8,1 megapixel en Wii-functies op nieuwe SE-telefoons

Sony Ericsson lanceert vijf nieuwe mobiele telefoons. Blikvanger is de C905 Cyber-shot, de allereerste gsm met een camera van 8,1 megapixel. Helemaal aan de andere kant, zowel qua specificaties als de prijs, staat de 2 megapixel zware S302.

Alle ogen zijn natuurlijk gericht op de C905 Cyber-Shot, die de bovengrens qua aantal megapixels danig verhoogt. Wat ongewoner voor een toestel van deze klasse is dat het ook over WiFi beschikt. Wie een geschikte tv bezit, kan met behulp van de DLNA-technologie meteen zijn foto’s op het scherm toveren.

De Sony Ericsson speelt ook in op de geotagging-hype. Bij het nemen van een foto worden de locatiedata van de ingebouwde GPS-ontvanger meteen bij de foto gevoegd. Zo is het achteraf mogelijk om foto’s op een landkaart te plaatsen, bijvoorbeeld via Google Maps.

De F305 is bestemd voor gamers, en dan in het bijzonder Wii-liefhebbers. Deze telefoon bevat ook een bewegingsdetector, zodat u een spel kunt spelen door met de gsm te zwaaien of te ‘slaan’. Een beetje zoals bij de populaire Nintendo-console.

Bij de F305 zitten zo drie bewegingsgames: Bowling, Jockey en Bass Fishing. Bij dat laatste spel kunt u bijvoorbeeld door te zwaaien een virtuele vislijn uitgooien. Wellicht staat dat garant voor de nodige opmerkingen van andere pendelaars.

Daarnaast lanceert Sony Ericsson drie budget-telefoons: de eerder vermelde S302, de J132 en de K330.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.