Redactie

Asus-geluidskaart mikt op audiofielen

Op de Computex-beurs in Taiwan toont Asus een geluidskaart met ondersteuning voor HDMI 1.3. De doelgroep zijn mensen die graag een ultieme mediacenter-pc bouwen. De kaart bouwt verder op bestaande Xonar-producten en heeft dezelfde codec-chip.

De Xonar HDAV 1.3 is een PCI Express-kaart die officieel in de winkel zal liggen als geluidskaart. Maar hij beschikt ook over een aantal functies om video te verbeteren. De kaart bevat de Splendid HD-videoprocessor om een videostroom onder handen te nemen. Hij kan onder meer zorgen voor edge enhancement (objecten scherper aflijnen) en ruisonderdrukking.

Op audiovlak pocht de Asus-kaart met ondersteuning van DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD. Beide tijdens het afspelen van Blu-ray-films, wat volgens een eerste recensie bij Anandtech zonder haperingen verloopt.

Alles draait rond de HDMI 1.3-aansluitingen, waarvan deze Xonar er uiteraard twee heeft (eentje input, eentje output), naast twee cinch-aansluitingen en een SPDIF-poort. Een Deluxe-uitvoering van de kaart gooit zes bijkomende analoge aansluitingen op een bijhorende dochterkaart.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.