Redactie

Beatles-variant op Rock Band in de maak

Er komt eind volgend jaar een nieuw interactief muziekvideospel op de markt, gebaseerd op de muziek van The Beatles. Het zal elementen gebruiken van de succesvolle game Rock Band. Dat hebben muzieklicentiehouder Apple, uitgever MTV Games en Rock Band-maker Harmonix gisteren aangekondigd.

Het spel zal de gehele muzikale carrière van de Fab Four omspannen. Er zullen elementen van Rock Band in zitten, maar de Beatles-game voert dit merk niet. Producent Harmonix kondigt nieuwe functies aan "die je nog niet eerder van ons gezien hebt" en die speciaal gemaakt zijn voor de muziek van de band uit Liverpool. Voor albumkunst en de originele mixen is een prominente rol weggelegd.

Input van Beatles zelf
De game krijgt input van Paul McCartney en Ringo Starr, samen met Yoko Ono Lennon en Olivia Harrison. Ook Giles Martin is bij het project betrokken als muziekproducent. Hij is de zoon van Beatles-producer George Martin en medeproducent van het Love-project van The Beatles.

"Ik vind het leuk dat mensen de kans krijgen om de muziek van binnenuit leren kennen", zegt McCartney. "Mensen vinden het zo leuk om Rock Band te spelen", voegt Olivia Harrison eraan toe. "Gecombineerd met de tracks van The Beatles, is het een geweldige manier om te luisteren of mee te doen."

Instrumenten 
De Rock Band-instrumenten zullen compatibel zijn met het Beatles-spel, zeggen de samenwerkende partijen. Hetzelfde geldt voor randapparaten van andere spellen zoals Guitar Hero, die door Rock Band worden ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.