Mobile

Bluetooth-chips gaan als een speer

De wereldwijde markt van Bluetooth-chips kan zich verheugen op een periode van grote groei. Op de vleugels van mobiele telefoons en andere apparaten verdubbelt de industrie haar omzet tegen 2012, volgens marktonderzoeker IDC.

De omzet van de Bluetooth-chipindustrie groeit naar verwachting van 1,7 miljard dollar in 2007 naar 3,3 miljard dollar tegen 2012. Dat komt neer op een jaarlijkse groei van 14,5 procent. "Bluetooth blijft geassocieerd worden met mobiele telefoons en koptelefoons, maar zal in toenemende mate opduiken in andere applicaties", voorspelt IDC. Het doelt onder meer op pc’s en randapparatuur, geluidsets voor in de auto, navigatiesystemen en fitness- en medische toestellen.

De groei van mobiele telefoons loopt de komende tijd naar verwachting terug vanwege de economische situatie. Maar ondertussen blijft het percentage gsm’s met Bluetooth-functie de komende vijf jaar gewoon groeien. In 2012 bedraagt dit ruim zeventig procent. Volgens IDC zullen mobiele-telefoonplatforms zorgen voor een integratie van Bluetooth met andere radiotechnologieën zoals WLAN en FM.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.