Redactie

CeBIT-blog: Belkin seint HD-video draadloos door

Op CeBIT toont Belkin een oplossing om high-definition beelden draadloos te verschepen. Handig als u bijvoorbeeld geen kabel kunt leggen tussen uw Blu-ray-speler en een flatscreen of projector. De Belkin Flywire vermijdt de gewoonlijke problemen met storingen door een andere frequentie te gebruiken dan de meeste andere draadloze oplossing. Want HD-video op de 2,4 GHz-frequentie versturen, lukt door de vele WiFi-hotspots, Bluetooth-telefoons en microgolfovens nauwelijks. Daarom kiest Belkin voor de relatief rustige 5 GHz-frequentieband.

De Flywire kan tot 1080p video doorstralen en heeft analoge en digitale ingangen. De uiteindelijke kostprijs zal tussen 499 en 599 euro liggen, als het kastje in augustus op de markt komt.

Op CeBIT haalde Belkin tevens de Wireless USB-hub boven. Daarmee kunnen USB-apparaten zoals printers en harde schijven draadloos met de pc worden verbonden. Het toestel is al een tijdje klaar, maar moest wachten op goedkeuring van de overheid. Tegen april zou dat in orde zijn en ligt de hub in de winkel voor 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.