Redactie

Deal met Universal geeft Qtrax tweede kans

Qtrax krijgt een herkansing. Het bedrijf dat zichzelf trots tot legaal alternatief van P2P-programma’s kroonde, heeft uiteindelijk toch een overeenkomst met platenmaatschappij Universal gesloten. In tegenstelling tot vier maanden geleden heeft die laatste de samenwerking dit keer ook daadwerkelijk bevestigd.

De muzieksite heeft wereldwijd zware klappen gekregen van de muziek- en technologiepers. Qtrax kondigde met veel heisa aan dat het eind januari met een gratis downloaddienst van start ging. Er waren zelfs contracten met de vier grote platenmaatschappijen, die vergoedingen zouden ontvangen via de advertenties in de muziekspeler en op de site.

Het verhaal ging de hele wereld rond, maar enkele dagen later bleek van de afspraken niets waar te zijn. Het aanbod van Qtrax was weinig meer dan een ondermaatse zoekdienst voor muziek op het internet.

Nu heeft de site dan toch een overeenkomst met Universal Music. Over gesprekken met andere labels geeft het bedrijf geen commentaar, maar ondanks de valse start is de kans groot dat de muziekdienst binnenkort alsnog haar belofte nakomt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.