Redactie

Een kwart meer PS3’s verkocht

Sony heeft in het voorbije jaar aanzienlijk meer tv’s, camera’s en VAIO-computers verkocht. Maar de echte ster van 2007 is de PlayStation 3. Van de spelconsole verkocht Sony er op jaarbasis 26 procent meer. Toch blijf de gameafdeling van Sony stevig verlieslatend.

Wereldwijd zijn er van de PS3 in de voorbije twaalf maanden 9,24 miljoen stuks aan de man gebracht. De kleinere broertjes van deze console doen het echter nog altijd beter. De PSP ging 13,89 miljoen keer over de toog, de PS2 13,73 miljoen maal. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de verkoop van de oudere PlayStation 2 afneemt.

De elektronica-afdeling van Sony doet het ook goed en kent een groei van bijna negen procent. De verkoop van veel toestellen zit in de lift, maar Sony heeft ook goed kunnen profiteren van de voordelige wisselkoers van de euro en de Japanse yen.

Maar ondanks deze positieve resultaten, presenteert de Sony-groep rode cijfers voor het laatste kwartaal van het (financiële) jaar. Het probleem schuilt in de ondermaatste prestaties van de investeringstak van Sony en van de Sony-filmstudio’s.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.